Deskar-Škrbićev prikaz knjige Euro u Hrvatskoj: za i protiv

Autor: Velimir Šonje Izdavač: Arhivanalitika, biblioteka Ekonomski lab Tip uveza: Meki Tip: Popularna znanstvena knjiga Jezik: Hrvatski ISBN: 978-953-99883-5-5 Milan Deskar Škrbić u tekstu iznosi osobne stavove koji nisu stavovi institucije u kojoj je zaposlen. Odgovori na pitanja treba li se neka zemlja odreći vlastite valute i priključiti se zajedničkom valutnom području te koliki su… Nastavi čitati "%s"

B2B Ekonomika javnog sektora 6: država blagostanja – preraspodjela dohotka i sustavi socijalnog osiguranja i skrbi

Socijalna država ili država blagostanja u Hrvatskoj: kolika je, od čega se sastoji, kako se financira, kako izgleda u međunarodnim usporedbama i općenito, gdje je europska država blagostanja u odnosu na druge zemlje OECD-a, od Meksika, Koreje i Čilea do Novog Zelanda. Šimović i Deskar Škrbić nastavljaju svoju seriju o ekonomici javnog sektora.… Nastavi čitati "%s"

B2B Ekonomika javnog sektora 4: Proračun i proračunski proces

Šimović i Deskar-Škrbić nastavljaju seriju o ekonomici javnog sektora. U četvrtom nastavku objašnjavaju što je proračun, kako nastaje njegova visina i struktura i kako izgleda proračunski proces. Obavezna literatura za svakoga tko želi sudjelovati u javnoj demokratskoj raspravi i koga smeta koliko država uzima ili zanima kome i kako ide javni novac… Nastavi čitati "%s"