Prva knjiga iz biblioteke Ekonomski lab u prodaji na Interliberu!

Od sljedećeg utorka 13.11. na Interliberu, pav. 5, štand 11D (Mate d.o.o.) možete uz 20% popusta kupiti prvo izdanje biblioteke Ekonomski lab “Makroekonomika I za ekonomiste i neekonomiste s hrvatskim primjerima”. Autori su doajen ekonomske znanosti Ivo Bićanić i mladi ekonomist Milan Deskar-Škrbić. Obojica su naši redoviti autori. Kupnjom knjige podupirete rad Ekonomskog laba. Prodaja na Labu uz nastavak prigodnih popusta počinje 28.11.

Ad
Ad

U osvrtu na knjigu prof. Hrvoje Šimović je napisao: “Autori su na jednostavan ali sustavan način izložili problematiku makroekonomije na primjerima u Hrvatskoj … od knjige korist može imati šira javnost. Suradnja autora, doajena ekonomije i perspektivnog mladog ekonomista, očigledno je urodila plodom.”

Guverner HNB-a Boris Vujčić istaknuo je kvalitetu dijela knjige o novcu i monetarnoj politici: “Posebno treba istaknuti izvrsna poglavlja o novcu – o njegovom postanku, ponudi, potražnji te učincima i ograničenjima monetarne politike. Ova knjiga je stoga neophodna literatura za svakoga tko želi produbiti shvaćanja i raspravljati o monetarnim temama. “

Knjigu su napisali doajen naše ekonomske znanosti Ivo Bićanić i mladi ekonomist Milan Deskar-Škrbić. Kroz četrnaest poglavlja, od prvog o kružnom toku ekonomske aktivnosti do posljednjeg koje opisuje cjelovit model malog i otvorenog gospodarstva, autori vode čitatelja ka dubokom razumijevanju makroekonomskih procesa i odnosa.

Što određuje ukupnu potrošnju u jednoj zemlji? Što utječe na investicije? Koje su sve odrednice izvoza, uvoza i tokova kapitala preko državnih granica? Kakva je uloga države općenito, a kakva kroz fiskalnu i monetarnu politiku? I kako se sve to integrira u jednu cjelinu?

Knjiga ima strukturu i glavne karakteristike udžbenika, ali nije klasičan udžbenik. Pisana je tečnim, mjestimice novinskim stilom (oba autora često pišu za medije i poznati su široj publici), a najveća prednost knjige je u hrvatskim podacima i primjerima.

U knjizi se mjestimice susreću matematičke formule koje će studentima pomoći za lakše polaganje ispita na fakultetima, ali tekst se lako prati i razumijeva uz preskakanje matematičkoga dijela, praćenjem grafikona koji sadrže hrvatske podatke. Ovo je prva knjiga iz makroekonomske analize koja je striktno opremljena hrvatskih podacima i primjerima, što ju čini jedinstvenom u dosadašnjoj domaćoj ekonomskoj publicistici. Zbog toga nije namijenjena samo ekonomistima, nego i neekonomistima.

Knjiga se može nabaviti u pretprodaji na Interliberu uz popust od 20%, što ju u maloprodaji čini malo jeftinijom od 200 kuna. Od 28.11., kada će biti organizirano i predstavljanje knjige, knjiga će se uz božićni popust moći naručiti na Ekonomskom labu, a kao e-knjiga u specijaliziranoj internetskoj knjižari ebook024.com.

Kupnjom knjiga iz biblioteke Ekonomski lab podupirete rad Vašeg omiljenog ekonomskog portala.

Ako ste zainteresirani za kupnju većeg broja primjeraka ili za druge oblike prodajne suradnje, obratite nam se s povjerenjem na prodaja@arhivanalitika.hr