Kolektivna inteligencija nagrađuje najbolje prognozere knjigama iz Labove biblioteke!

Objavljeno

Ad
Ad

Ove godine smo lansirali suradnju sa stranicom Kolektivna inteligencija (Analogika našeg suradnika Maria Gatare, u čijim tekstovima s vremena na vrijeme možete uživati na Ekonomskom labu), a evo i kratkog podsjetnika: na Kolektivnoj inteligenciji nakon jednostavnog postupka registracije možete sudjelovati u igri prognoziranja raznih financijskih, ekonomskih i društvenih pojava – od vrijednosti burzovnih indeksa i tečajeva valuta, preko Severininog bračnog statusa, do susreta Predsjednika Milanovića s Papom.

Ranije ove godine na Labu objavili smo tekstove koji pružaju dublji, analitički uvid u logiku kolektivne inteligencije (za one koji nisu imali prilike čitati The Wisdom of Crowds Jamesa Surowieckog). Potom je slijedila serija Gatarinih tekstova koji su pružali okvir za bitna prognostička pitanja, poput Tko se boji rekorda još (s kraja rujna), kada je postavljeno pitanje koliko će puta S&P sljedeće godine dostići povijesne vrhunce.

Ovogodišnju prognostičku igru (neki bi rekli i – puno više od igre) zaključujemo dodjelom nagrada za najbolje prognozere u 2020. godini. Nagrade su dvije knjige biblioteke Ekonomski lab koje će se dodijeliti u dvije kategorije – ekonomija i financije. Na ovoj poveznici na stranicu Kolektivna inteligencija možete pronaći više detalja o samim prognozama i dodjeli knjiga. Ako još niste uključeni u prognostičko više od igre, požurite s prijavom i prognozama, još nije kasno za pokušaj osvajanja nagrada!

Više informacija o blagdanskim popustima za kupnju knjiga biblioteke Ekonomski lab pronaći ćete na Lab Shopu, a knjige kojima nagrađujemo prognozere su:

Kliknite na sliku za više informacija
Kliknite na sliku za više informacija