Imenjaci u akciji: podržavamo prave projekte

Ad
Ad

Potkraj kolovoza u Umagu se održava prva konferencija Experimental Economic Lab-a. Projekt koji je pokrenuo Vuk Vuković s nekolicinom naših mlađih ekonomista koji grade karijere na prestižnim svjetskim sveučilištima ima ambiciju s vremenom prerasti u mnogo više.

Iako su nam malo “ukrali” ime (ili možda mi njima, više nismo sigurni), jako podržavamo EEL. U Umag dovode neka od najuglednijih imena s MIT-a i Princetona. Raspravljat će se o bitnim razvojnim pitanjima današnjice, a politička ekonomija društvenih procesa bit će u prvom planu (kao i uvijek kada je Vuk Vuković u pitanju).

Za iduću godinu obećaju nobelovca Angusa Deatona (konferencija unaprijed postaje tradicionalna), tako da Krugman i Stiglitz ne ostanu jedini nobelovci koji su kročili u Hrvatsku (ok, Milton Friedman je hodao ovuda mnogo prije nego što je dobio nagradu pred više od pola stoljeća, a konferenciju HNB-a u Dubrovniku pohodili su Edmund Phelps i Robert Mundell, ali to je ostalo slabo zabilježeno).

Ako vas zanima ozbiljna ekonomska znanost ili ste među rijetkima koji se njome bave, pokušajte skucati nešto novca i dođite u Umag u kolovozu i/ili prijavite rad koji će biti ocijenjen od strane znanstvenog odbora. Ekonomski lab ide u Umag ove godine, ali ne na tenis, nego na ozbiljnu ekonomsku znanost. Jer, ovi mladi momci misle ozbiljno.